Premiär

Premiär TG4, Irland, lördag 20 maj 2017!

 ’Banríon na bhFál’
/’Queen of the Falls’
/’Drottningen av Falls’

En film på iriska, regisserad av Malin

Foto av Kate Mc Cullough och ljud av Guillaume Beauron

”En film om en far och en son.

Paul är en ung gaykille från ’Falls’ i västra Belfast, vars gator och människor genomlevt våld och konflikt under årtionde efter årtionde till fredsavtalet tillslut skrevs under för snart 20 år sedan. Samhället försöker gå framåt i den nya tiden, och Paul som inte upplevt, eller i alla fal inte minns konflikten, åker om kvällarna in till centrala Belfast och blir Alexia Falls, ena halvan av drag-duon ’Drottningarna av Falls’. Pauls far John är av det äldre gardet, med ett förflutet i IRA och famlar efter förståelse för vart tiden fört Nordirland  – och efter förståelse av sin egen son.