Om Malin som filmpedagog

OM MALIN ANDERSSON

Dokumentärfilmsregissör, dokumentärfilmsproducent, filmpedagog, projektledare, inspiratör!

Malin Andersson är dokumentärfilmsproducent och regissör som driver sitt bolag Malin Andersson Film sedan 15 år tillbaka, baserad i Malmö och på Öland. Förutom att arbeta som filmpedagog så producerar och regisserar hon nationella och internationella dokumentärfilmer med fokus på historier som vi annars aldrig får ta del av, ofta om flickors liv. Malin brinner starkt för dokumentärfilm, även när det gäller som verktyg i klassrum – och att nå ut till så många elever, lärare och skolor som möjligt!

På cv:t finns bl.a mångprisbelönade dokumentärerna ’Belfast Girls’, iriska ’Triùr Ban Óg (’Tre Unga Kvinnor’, ’Bhan na Fall’ (Drottningen av Falls) och senaste uppmärksammade biografdokumentären ’Blodssystrar’, en stor internationell samproduktion om två unga tvillingsystrar från Malmö, nominerad och prisbelönad på bl.a Prix Europa som en av Europas bästa produktioner på temat mångfald och som bästa nordiska dokumentärfilm på den största festivalen,Nordisk Panorama, för nordiska dokumentärfilmer.

Malin arbetar brett som filmpedagog och brinner extra mycket för att lära ut och inspirera just dokumentärfilm i skolan; att kraften och lusten i att upptäcka det egna berättandet är viktig och kan göra skillnad. Hon har vana av egna dokumentärfilm- och folkbildningsprojekt för bl.a invandrarflickor och har arbetat med filmläger för flickor som har adhd och autism. 

Malin möter gärna elever i diskussion och samtal kring film i klassrum, ofta med ’Blodssystrar’ som utgångspunkt men självklart även andra filmer och brinner för att arbeta med värdegrundsfrågor kopplat till film. Hon tror starkt på att film gör skillnad!

Malins starka övertygelse är att film är viktigare än någonsin i dessa tider vi lever i, att få möta varandra och upptäcka att vi som människor är mycket mera lika än olika, var vi än är födda och vilken bakgrund vi än har!

Välkomna att höra av er om ni vill arbeta med film i skolan!

Trailer till Blodssystrar: https://vimeo.com/125247647

Kontaktuppgifter:
070-7335164
malin@malinanderssonfilm.com
www.malinanderssonfilm.com
www.bloodsisters.se